Косметика

Косме́тика (від грецκοσμητική — «мистецтво прикрашати», споріднене з «космос») — загальна назва засобів і речовин, що використовують для поліпшення зовнішнього вигляду або запаху людського тіла. До косметики входять: креми для тіла, лосьйони, порошки, парфумипомадилаки для нігтів, тіні для повік, туш для вій, хімічна завивка, кольорові контактні лінзи, фарби для волосся, лак і гелі для волосся, дезодоранти, дитячі продукти, олії, солі для ванн та багато інших видів продукції. Їхнє використання має широке поширення, особливо серед жінок в західних країнах. Багато виробників розрізняють декоративну косметику та косметику для догляду за шкірою тіла. Більший попит має саме декоративна косметика.
У XX столітті виникло багато компаній і підприємств, що виробляють продукти для прикрашання і поліпшення запаху тіла людини. Деякі з них стали транснаціональними корпораціями.
Картинки по запросу косметика

Виробництво косметики зараз контролюється невеликою кількістю міжнародних корпорацій, які були створені на початку двадцятого століття, але розповсюдженням та продажем косметики займаються інші різноманітні компанії. Управління контролю за продуктами та медичними препаратами США, яке регулює косметику в США визначає призначення косметики як «створена для застосування на людському тілі для очищення, прикрашання, збільшення привабливості або зміни зовнішності без впливу на структуру тіла та його функції». Це широке визначення включає в себе будь-який засіб, призначений для використання як компонент косметичної продукції. Управління продовольства і медикаментів США, зокрема, виключило мило з цієї категорії.

Декоративна косметика - група косметичних препаратів, призначена для маскування або сприяння маскуванню косметичних недоліків шкіри, волосся, нігтів і поліпшення їхнього виду. До декоративної косметики відносять два види гриму (у залежності від призначення): побутовий і театральний (професійний). Декоративний косметичний засіб – виріб декоративної косметики на жировій основі, порошкоподібне або компактне, призначене для макіяжу. З огляду на сучасні тенденції створення багатофункціональних косметичних засобів, складно визначити чітку границю між гігієнічною (профілактичної), лікувальною і декоративною косметикою. Існує кілька класифікацій косметичних засобів декоративного призначення.
Картинки по запросу косметика
По області застосування: По догляду за нігтями: лаки, емалі; По догляду за волоссям (естетичного призначення): - засобу для зміни форми волосся (препарати для хімічної завивки); - засобу для укладання волосся і фіксації зачіски (муси, піни, лаки); - засобу для зміни кольору волосся (фарби, відтінкові шампуні, освітлювачі волосся). По догляду за областю обличчя: - повік (тіні для вік, контурні олівці, кайали, підводки, лайнери); - вій (туш для вій); - брів (олівці, туш для брів); - щік (рум'яна); - червоної облямівки губ (губні помади, блиск для губ, контурні олівці); - обличчя в цілому (пудра, тональні креми, ґрунтовка). По природі дисперсної системи: гомогенні системи (істинні розчини) – лаки для нігтів. гетерогенні системи: - порошки – пудра, рум'яна, тіні для вік і ін.; - суспензії – рідка пудра, брускова туш для вій, емалі для нігтів і ін.; - аерозолі – піни, муси, лаки для волосся й ін.; - гелі – гелі для укладання волосся й ін.; комбіновані системи – кремові рум'яна, тональні креми, рідка туш для вій і інші.

Картинки по запросу косметика


Комментарии

  1. Лучшая косметика для волос относится к классу профессиональной косметики и применяется в салонах и парикмахерских любого разряда, главное подобрать именно подходящее для себя

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий